Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Subaru gör en Volvo i BTCC – debuterar med en kombi

Subaru kommer att göra debut i BTCC 2016 med kombimodellen Levorg Sports Tourer med förarna Jason Plato och Colin Turkington.

Tävlingsbilarna, som drivs och byggs av Team BMR, kommer att vara konverterade till bakhjulsdrift och ha mästerskapets standardmotor som är en fyrcylindrig turbomotor på cirka 320 hästkrafter med rötterna från GM.

– Vi är måna om att tävla med vår nya Levorg Sport Tourer då den erbjuder klassledande aerodynamik och vägegenskaper. Den kan enkelt konverteras till bakhjulsdrift för att följa BTCC-reglementet och vi är mycket spända att se den tävla mot de bästa i det tuffa mästerskapet, säger teamchef Warren Scott.

Förarna Plato och Turkington är två av de mest framgångsrika i mästerskapet och slutade på andra respektive fjärde plats förra året då teamet tävlade med Volkswagen CC-bilar.

– Del av min roll när jag anslöt Team BMR var att hjälpa till med att säkra ett fabrikskontrakt och Subaru har varit längst upp på min önskelista. Givetvis är jag mycket hoppfull inför vår gemensamma framtid och jag är säker på att BMR kommer att ge utmärkta förutsättningar för mig att kämpa om mästerskapet, säger Plato.

Subarun blir den tredje kombin någonsin i BTCC där Volvo var först med 850-kombin 1994 och Honda tvåa med Civic-kombin tio år senare.

Volvo var först, här BTCC 1994.Volvo var först, här BTCC 1994.Volvo var först, här BTCC 1994.
Volvo var först, här BTCC 1994.
För ett tag sedan gjorde även Honda kombidebut i BTCC. Nu är det alltså Subarus tur.För ett tag sedan gjorde även Honda kombidebut i BTCC. Nu är det alltså Subarus tur.För ett tag sedan gjorde även Honda kombidebut i BTCC. Nu är det alltså Subarus tur.
För ett tag sedan gjorde även Honda kombidebut i BTCC. Nu är det alltså Subarus tur. Foto: Honda Racing Team