Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080521-impreza-wrc2008
080521-impreza-wrc2008
080521-impreza-wrc2008
080521-impreza-wrc2008

Subaru Impreza WRC2008 redo för Akropolis-rallyt

Nu presenterar Subaru sin nya WRC-bil som ska hjälpa rallyteamet att komma tillbaka till toppen, precis som under mitten av 1990-talet. Den 300 hästkrafter starka bilen debuterar i WRC-rallyt i Grekland i slutet av maj.

Subarus nya WRC-bil baseras på senaste generationen Impreza som debuterade i juni förra året. Jämfört med sin företrädare på rallyvägarna har nykomlingen längre hjulbas och kortare överhäng både fram och bak. Största nyheten är dock att Subaru World Rally Team för första gången kommer att köra en bil med femdörrars-kaross (hatchback). Subaru själva kallar den för deras mest radikala och annorlunda WRC-bil på 15 år.

Under huven hittar man som vanligt den turboladdade boxerfyran, men här i förfinat utförande som levererar cirka 300 hästkrafter. Kraften från motorn sprider sig – på vanligt Subaru-vis – ut till att fyra hjul (Subaru Symmetrical All Wheel Drive).

Färgmässigt har man självklart behållit den klassiska blå färgen, men Subaru-logotypen på sidorna har uppdaterats och ger nu mer djupkänsla. Bakdelen på bilen har fått en ny frän silvergrå kulör medan fälgarna på klassiskt vis är guldlackerade.

Bilen debuterar i Akropolis-rallyt i Grekland som äger rum mellan 29 maj och 1 juni. Dagen innan, onsdagen den 28 maj, kommer en större presskonferens äga rum i Aten där bilen presenteras närmare. De två lyckliga som får sätta sig bakom ratten på nya Subaru Impreza WRC2008 är norrmannen Petter Solberg och australiensaren Chris Atkinson. Subaru World Rally Team hoppas på att andra halvan av årets WRC-säsong blir Subarus med vinster för båda grabbarna. Kanske är en nya era på gång, precis som under 1990-talet då de fullbordade en trippel – mellan 1995 och 1997 vann teamet märkesmästerskapet.

Läs mer

Provkörning