Från vänster Oskar Krüger och Linus Pröjtz.
Från vänster Oskar Krüger och Linus Pröjtz. Foto: martin öberg

Succé för Teknikens Värld på Ring Knutstorp

Teknikens Världs reportrar Linus Pröjtz och Oskar Krüger deltog i helgens Swedish GT i samband med STCC-premiären. Vi kan inte kalla det annat än en succé!

Linus Pröjtz har visserligen kört racing förr, med bra resultat, men nu var han mer taggad än tidigare verkade det som. Han satt som gästförare tillsammans med Philip Morin i en Porsche Cayman GT4 och var direkt med i matchen.

I helgens andra heat blev det seger i GTB-klassen för de lite svagare bilarna, om nu 385 hk är svagt, efter en gedigen insats av Linus och en stark spurt av Philip Morin. Man delar bil, kör halva racen var.

Linus Pröjtz i Porsche Cayman GT4. Foto: martin öberg

Det kunde ha blivit ädlare valör även i lopp ett på fredagen men arrangörerna strulade till det och skickade ut säkerhetsbil vid fel tillfälle och inte före ledarekipaget som sig bör. På det tappade Pröjtz/Morin ett helt varv och slutade trea. Likväl pokal.

Oskar Krüger ledde fredagens heat i Ferrari 458 när växellådan började spöka och växlade ner till neutral helt oväntat. Han tappade från första till fjärde plats på det men slutade i alla fall på tredje plats i den motorstarkare GTA-klassen och fick likt Linus Pröjtz med sig en tredjeplats hem i bagaget.

I lördagens heat fortsatte bilen uppföra sig underligt och troligen är det något elfel i den som måste ses över, men ett inte helt enkelt fel. Oskar och Kari Mäkinen slutade fyra.

Oskar Krüger i Ferrari 458. Foto: martin öberg

Thed Björk/Carl Philip Bernadotte vann fredagens tävling i Polestars gamla STCC-bil och i ensamt majestät lyckades prinsen ta bilen i mål på en andraplats i lördagens heat, efter Fredrik Larsson/Ingvar Matsson i en Ferrari 488.

Större reportage kommer i kommande nummer av Teknikens Värld.