Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche Carrera Cup Scandinavia

Sundahl säkrade Carrera Cup-segern efter dramatiskt slut

Gästförarna dominerade Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park. Men trots två segrar för Tom Blomqvist och en för Johan Kristoffersson hyllades Lukas Sundahl mest efter de tre racen som gav honom en tredje raka titel i mästerskapet, trots att det återstår en deltävling.

Blomqvist mot Kristoffersson. Ja, det kunde varit en fight från någon svensk rallycrossbana för 30 år sedan. Men när Porsche-arrangören sin vana trogen bjöd in två stjärnförare till sina gästbilar blev det i stället en tvekamp i varsin Porsche.

Varv efter varv i både kval och race var det Tom Blomqvist mot Johan Kristoffersson. Efter två heatsegrar av Tom slutade det - precis som i en rallycrosstävling – i sandfällan. Blomqvist bromsade lite för sent i Mjölbykurvan och sladdade utanför asfalten. Bakom Blomqvist gjorde Hampus Ericsson detsamma från sin tredjeplats.

Att fältet precis släppts av en säkerhetsbil efter knappt halva det tredje heatet var förstås avgörande. Däcken var inte uppe i arbetstemperatur och Blomqvist kände sig jagad av Kristoffersson och Ericsson av Pontus Fredricsson. De två jagade åkte utanför banan och de jagande tog över ledningen och andraplatsen.

Kristoffersson kunde sen ganska så enkelt köra hem heatsegern medan Fredricsson hade fullt upp med att hålla undan för en jagande Lukas Sundahl.

Foto: Porsche Carrera Cup Scandinavia

För Hampus Ericsson betydde avåkningen att han tappade viktiga poäng i kampen om tredjeplatsen i mästerskapet och där blir det spänning in över finalen på Knutstorp nästa vecka.

Att Sundahl ändå satte press på Fredricsson på slutvarven var lite överraskande då han så långt under helgen kört på säjerhet bakom gästförarna .Sundahl hade en uppgift den här helgen och det var att säkra totalsegern för tredje gången. I det sista heatet räckte det för Sundahl att komma i mål och han körde också säkert till en början. På slutvarven kunde han dock inte hålla sig ifrån att visa lite av kapaciteten som gjort honom till en så suverän vinnare av Carrera Cup Scandinavia i år.

Sundahl har visat den överlägset högsta lägstanivån i serien och när andra gör misstag fortsätter han att rada upp pallplatser.

Med totalsegern säkrad ser vi fram emot att Lukas Sundahl får släppa loss att han har och utmana även gästförarna om att nå mållinjen allra först.