Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche Carrera Cup Scandinavia

Sundahls mäktiga pallsvit fortsätter

Två segrar och en andraplats. Lukas Sundahl fortsätter att dominera Porsche Carrera Cup Scandinavia och drygar ut sin redan klara ledning i tabellen.

Lukas Sundahl var storfavorit på sin hemmabana men lyckades "bara" vinna två av totalt tre race. Jagande Pontus Fredricsson lyckades inte utnyttja de få misstag Lukas Sundahl ändå gjorde under helgen och ligger nu hela 51 poäng bakom Sundahl.

I stället var det Hugo Andersson som stal en seger från Sundahl när han chansade och valde slicks när resten av toppförarna valde regndäck. Banan torkade upp och gav Hugo Andersson ett klart övertag under de sista varven. Det var 18-årige Anderssons första seger i Porsche Carrera Cup Scandinavia och ett bevis på att klassen fostrar nya, unga förare på löpande band. Sundahl rullade in som tvåa bakom Andersson och fullbordade den imponerande sviten med segrar eller andraplatser i de senaste nio loppen.

Sundahls rival i inledningen av säsongen, Robin Hansson, saknades återigen på startlinjen och inte heller Hanssons teamkompis i Fragus Motorsport, Pontus Fredricsson, ser ut att kunna mobilisera ett tillräckligt starkt hot mot Sundahl i mästerskapstabellen.

Med Hansson borta avancerade Hugo Andersson till en tredjeplats totalt.

18-årige Hugo Andersson tog sin första Carrera Cup-seger.18-årige Hugo Andersson tog sin första Carrera Cup-seger.18-årige Hugo Andersson tog sin första Carrera Cup-seger.
18-årige Hugo Andersson tog sin första Carrera Cup-seger. Foto: Porsche Carrera Cup Scandinavia

Av de andra unga talangerna gjorde Hampus Ericsson framför allt ett starkt kval men farten räckte bara till sjätteplatser och en elfteplats i tävlingarna.

Bakom elfteplatsen låg ett misstag i ett av loppen. Så här berättade Ericsson om den lilla krasch som förstörde chansen att ta en första seger:

– Vi hade en hyfsad fight hela racet och sedan fick jag en bra utgång ur första kurvan. När vi närmade oss kurva två stängde han dörren och jag missbedömde bromspunkten och körde in i honom. Det var mitt fel helt enkelt. Jag får skylla mig själv och är samtidigt glad att Lukas kom i mål och vann racet, sa Ericsson uppriktigt.

Edvin Hellsten däremot, som kämpat med Hugo Andersson och Hampus Ericsson och som tog sin första pallplats i Karlskoga senast, trivdes inte alls på Anderstorp. Först i det sista loppet kunde Hellsten få till körningen och han slutade tvåa bakom Sundahl.

De unga talangerna Andersson, Ericsson och Hellsten sticker upp med fina körningar i några kval och några race men de har fortfarande en bit kvar innan de får till en hel tävlingshelg och jämna toppresultat.

I den disciplinen är det bara Lukas Sundahl som lyckas och det är också därför han leder så övertygande totalt.

I Masters Cup kunde tre olika förare kliva högst upp på pallen och utropa sig till vinnare. Krister Andero, Magnus Öhman och Carl Philip Bernadotte delade broderligt på segrarna men Öhman lämnar Anderstorp med sviten 2-1-2 och drygade ut sin ledning i mästerskapstabellen.

– Men jag tycker också att det var roligt att Andero fick ta sin första seger och att prins Carl Philip fick kliva upp överst på pallen igen. Det är roligt att tävla i en klass där det är så jämnt att alla har chansen att vinna, sa Öhman ödmjukt efter loppen.

Mästerskapstabell

1. Lukas Sundahl 214 poäng

2. Pontus Fredricsson 163

3. Hugo Andersson 113

4. Hampus Ericsson 108

5. Edvin Hellsten 101

6. Magnus Öhman (M) 89

7. Robin Hansson 88

8. Carl Philip Bernadotte (M) 65

9. Thomas Karlsson (M) 63

10. Patrick Rundquist (A) 58

11. Krister Andero (M) 57

12. Hampus Hedin 45

13. Christoffer Bergstrom (M) 37

14. Ole William Nærsnes 0

15. Roger Hermansen (A) 0

16. Emil Heyerdahl (A) 0