Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060216_super_aguri
060216_super_aguri
060216_super_aguri
060216_super_aguri Foto: Super Aguri

Super Aguri bekräftar Sato och Ide

Super Aguri bekräftade under onsgaden att Takuma Sato och Yuji Ide blir deras förare för säsongen 2006. Sato har tre säsonger F1 i ryggen och Ide som debuterar blev tvåa i japanska Formel Nippon 2005

Super Aguri Formula One team bekräftade under onsdagen att det blir Takuma Sato och Yuji Ide som kör varsin Super Aguri-bil under Formel 1-VM 2006.

Turerna kring Super Aguri har varit många och ryktena intensiva. Men det är klart att de kommer att köra säsongen 2006 och att det blir, som väntat, Takuma Sato och Yuji Ide.

Sato är en relativt rutinerad, och för de flesta, känd förare i F1-sammanhang. 2002 satt han i en Jordan-Honda och 2004-2005 i BAR-Honda. Även nu blir det en Hondamotor som ska ta Sato runt banan då Super Aguri köper Hondamotorer.

Yuji Ide gör, tillsammans med teamet, sin F1-debut i årets säsong. Ide blev tvåa i japanska Formel Nippon-serien förra året och har många års formelbilsracing bakom sig. En lycklig Ide var nöjd efter sin första F1-styrning.

- Jag körde en F1-bil igår (tisdag) för första gången och jag var nervös men väldigt förväntansfull. Den är så otroligt kraftfull! sa han.

- Jag är mycket glad att ha fått två så rutinerade förare till teamet redan första säsongen och vi kommer göra allt för att få en positiv utgång på det hela, sa teamets ägare Suzuki Aguri. 

Vi är många som ser fram emot den kommande säsongen.