Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
skoda-fabia-super-2000
skoda-fabia-super-2000
skoda-fabia-super-2000
skoda-fabia-super-2000

Super-Fabian testad för första gången

För första gången testades prototypen Skoda Fabia Super 2000 i Tjeckien. Nya Fabia Super 2000 är framtagen enligt FIA:s reglemente och är byggd på nya Skoda Fabia.

Bilen är utrustad med en fyrcylindrig tvålitersmotor, driver på alla fyra hjulen och har en sekventiell sexväxlad växellåda, allt enligt FIA:s föreliggande reglemente. Pressreleasen förtäljer tyvärr inte bilens effektsiffror eller prestanda, men det finns ingen tvekan om att den lilla tjecken bör vara riktigt körglad.

Dr. Eckard Scholz, styrelseledamot och ansvarig för teknikutveckling på Skoda Auto, kommenterar händelsen. 

– Vi är mycket glada över att det första testet av Fabia Super 2000 är genomfört och med ett resultat som överträffade våra förväntningar. Under året planerar vi att optimera och certifiera bilen för att vidare kunna använda bilen både nationellt och internationellt. Ett startdatum för när Skoda Fabia Super 2000 kan ses på tävlingsbanorna är ännu inte fastställt och beror på utfallet av de fortsatta testerna under året. Men givetvis är det vår förhoppning att detta sker så snart som möjligt.

– Vi är stolta över att vår långa tradition inom motorsporten fortsätter och vi är unika med vår hundraåriga satsning. Jag är övertygad om att Skoda Fabia Super 2000 kommer att axla den här traditionen på ett framgångsrikt sätt. Skoda Fabia är en populär bil över hela Europa och vår förhoppning är att motorsportsatsningen förstärker detta ytterligare, säger Martin Lauer, informationschef Skoda Auto.

Kanske skulle vara snyggt om Skoda hade erbjudit ett liknande stylingpaket till att Fabia-ägare? I så fall i en nerbantad variant för att inte skrämmas för mycket på gatorna.