Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Teknikens Värld arkiv

Supervisning av Superswede i fin salong i Stockholm

Har du inte sett filmen Superswede om Ronnie Peterson än?

Då har du möjlighet att göra det i trevlig miljö, träffa Ronnies dotter Nina Kennedy och samtidigt bidra till att utrota sjukdomen polio i världen.

Stockholm-Humlegårdens Rotaryklubb ligger bakom den flotta visningen av Superswede, och har du redan sett filmen kan tillställningen ändå vara väl värd ett besök.

Superswede är en film om den svenska racinglegendaren Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden.

Efter filmen kommer Rotaryklubben att hålla en auktion med memorabilia, bland annat en bild på plexiglas, 40x40 centimeter stor, och en modellbil i skala 1:43 av March-bilen som Ronnie vann på Monza med 1976, med löv från lagerkransen. Även två fotomappar finns med i auktionen.
Och det bästa av allt (om du inte är Ronnie Peterson-nörd alltså…) är att 50 kronor från biljettpriset går till Rotarys program PolioPlus vars syfte är att utrota sjukdomen. Bra grej.

Missa inte detta, i skrivande stund finns 33 biljetter kvar. Biljetter köper du här.

Plats: Folkets Biograf Zita på Birger Jarlsgatan 37 i Stockholm.
Tid: Torsdag 23 mars klockan 18.00