Foto: SPV Racing

Svensk satsning på Le Mans

Det svensk-spanska racingteamet SPV Racing satsar på att köra 24-timmars på Le Mans 2019.

Svenska Spirit Racing har tidigare tävlat i sportvagnsracing i Sverige och internationellt. Bland annat med Venturi i STCC.

Nu bildar de ett team, SPV, med spanska förgreningar där slutmålet är att delta i Le Mans 2019 med en LMP2-bil, klassen under den stora där Audi, Porsche och Toyota deltar.

Som uppladdning för detta kör de redan nästa år European Le Mans Series (ELMS) med två Ligier JS P3 för att 2018 ta steget upp till en större LMP2-bil.

Ägaren till Spirit Racing, Lars GV Lindberg, blir team manager för SPV Racing. Vilka förare det blir är inte klart men vid det första testet för en dryg vecka sedan deltog svensken Fredrik Blomstedt som i år bland annat kört brittiska GT-mästerskapet. Körde gjorde även spanjorerna Borja Garcia och Alan Sicart. Garcia har tidigare varit testförare för Toyota och Williams i Formel 1.

Spirit Racing har under 2015 deltagit i Euro Trophy-serien i karting där 18-åriga Moa Dahlman från Uppsala redan vunnit totalt trots att en deltävling återstår. Hon kommer att finnas med i SPV:s ungdomssatsning för att utvecklas som förare under resan mot Le Mans.