Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070730-wtcc-anderstorp070730-wtcc-anderstorp070730-wtcc-anderstorp
070730-wtcc-anderstorp

Svensk seger i WTCC på Anderstorp

Rickard Rydell vann  i den svenska deltävlingen av världsmästerskapet WTCC på Anderstorp. STCC-förarna Robert Dahlgren och Fredrik Ekblom gjorde ett bra jobb. Dahlgren åtta som bäst och Ekblom levererade som inhyrd hjälpryttare för BMW.

Världsmästerskapet för standardbilar WTCC körde sin svenska deltävling på STCC-banan Anderstorp i helgen. Två race under det typiska racevädret för årets säsong, växlande regn och sol, avverkades. Slicks eller regndäck var frågan och på startlinjen stod för första gången i år fyra svenskar. Rickard Rydell som körde för Chevrolet, vann det andra racet efter en snygg uppkörning och en dramatisk omkörning av sin teamkompis Nicola Larini i sista kurvan. 

- Det känns otroligt roligt att vinna på hemmaplan. Jag körde för seger, sedan kanske det är tveksamt om jag kör Chevrolet nästa år, säger Rydell. 

Robert Dahlgren stod på startlinjen  med sin etanol-Volvo. En testdag på de nya däcken  (WTCC kör Yokohama, STCC kör med Michelin) fick teamen innan helgen. Ändå levererade han en nionde och en åttondeplats med näst snabbaste tiden i det första racet. 

STCC-ledaren Fredrik Ekblom var inhyrd som teamkompis till dubble världsmästaren Andy Priaulx i BMW:s brittiska team. Han kvalade fyra som bäste BMW-förare, slutade på en tolfte och fjortonde plats. Efter racen hymlade han inte om sin uppgift för helgen. 

- Det är lite tråkigt när man inte får köra sitt eget race. Men jag klagar inte, det var mitt jobb i helgen, säger han och fortsätter: 

Calle Rosenblad körde vann det andra racet i privatförarcupen ”Independent Trophy”. 

- Vi hade bra fart. Det här var ett ”one-shot” race för oss. Vi får se om det blir något mer WTCC i år, med stor sannolikhet kör vi Macau. 

Resultat, WTCC Anderstorp, Race 1

1) Robert Huff 

2) Tiago Monteiro 

3) James Thompson 

4) Tom Coronel 

5) Gabriele Tarquini 

6) Yvan Muller 

7) Nicola Larini 

8) Alain Menu 

9) Rickard Rydell 

10) Robert Dahlgren 

11) Fredrik Ekblom 

25) Carl Rosenblad 

Race 2

1) Rickard Rydell 

2) Nicola Larini 

3) Alain MEnu 

4) Tom Coronel 

5) James Thompson 

6) Tiago Monteiro 

7) Gabriele Tarquini 

8) Robert Dahlgren 

9) Augusto Farfus 

10) Jorg Muller 

14) Fredrik Ekblom 

17) Carl Rosenblad