Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ANDRE LAVADINHO

Svenska hopp i Svenska Rallyt

Med en månad kvar till Svenska Rallyt står det nu klart att vi har två av våra bästa svenska rallyförare i riktigt bra bilar.

Juniorvärldsmästaren Pontus Tidemand förkunnade för någon vecka sedan att han kommer till start i Svenska Rallyt med en riktig WRC-bil. Det är en Ford Fiesta RS WRC som tillhör brittiska M-sport, alltså teamet som tidigare drev Fords WRC-satsning. Bättre Ford än så här går inte att få tag på.Pontus tävlade i en WRC-Ford redan i fjolårets Svenska Rally och låg så högt upp som fyra totalt innan han bröt.

I går deklarerade Fredrik Åhlin att han kommer till start i Svenska Rallyt. Även han i en Ford Fiesta men i så kallad WRC 2-specifikation. Den har lite mindre avancerade hjulupphängningar och lite mindre trimmad motor än en WRC-bil. Man kan säga att det är som att jämföra Formel 1 och GP2.Fredrik kör under däckleverantören DMACK:s flagga och gör det i teamet CA 1 Sports. 

Pontus Tidemand har sedan tidigare klart med fem deltävlingar i WRC 2 tack vare sin vinst i junior-VM i fjol. Fredrik Åhlin planerar för fler inhopp i WRC 2 senare i år.

Även svenske veteranen Per-Arne Sääv kör en Ford Fiesta WRC 2 i Svenska Rallyt. Förre Formel 1-föraren Robert Kubica vann WRC 2 totalt 2013 och sitter nu i en ”äkta” WRC för denna säsong.