Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
P-G Andersson
P-G Andersson
P-G Andersson
P-G Andersson Foto: Backmans Foto

Svenska medaljer i rally-VM!

Det blev två medaljer för Sverige när rally-VM avgjordes i helgen med det spanska rallyt. P-G Andersson och kartläsaren Emil Axelsson blev tvåa i SWRC (Super 2000). Pontus Tidemand tog brons i JVM.

P-G Andersson och Emil Axelsson hade inför finalen i Spanien i helgen möjlighet till VM-guld, då gällde det för dem att vara före Craig Breen, men ett drivaxelbrott och en snurrning stoppade dem.

 Innan drivaxelbrottet ledde P-G klassen och var i det läget världsmästare. Men han hamnade för långt bak och kunde aldrig hota irländaren Craig Breen. P-G/Axelsson blev ändå tvåa i totalsammanställningen.

 Pontus Tidemand och norske kartläsaren Stig-Rune Skjaermoen har under säsongen tävlat i Junior-VM (WRC Academy) och hade inför finalen möjlighet på ett VM-silver, men en punktering förstörde för dem redan under första dagens tävlande.

 – Under året har vi varit på pallen alla tävlingar som vi inte haft tekniska problem i och vi har tagit näst flest sträcksegrar. Jag är självklart otroligt glad över tredjeplatsen i mästerskapet och att vi har visat att vi är en av de snabbaste när allt funkar. Det är nog det mest positiva jag kan ta med mig från detta året och all erfarenhet jag har fått av sex nya VM-deltävlingar inför framtiden, säger Pontus Tidemand.

 Sébastien Loeb vann tävlingen, hans åttonde vinst i Spanien, och är ju redan klar mästare. Nästa år kör han bara enstaka rallyn och 2014 är tanken att Sébastien Loeb ska ratta Citroën i WTCC.