Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PWR Racing Team

Svenska PWR Racing stora överraskningen i årets WTCR-serie

Teamchefen Daniel Haglöf är stolt över framgången och beskriver en lite speciell situation i depån. ”Det är lite bisarrt, här kommer vi som föddes utan resurser och vi tävlar mot Volkswagen Motorsport med alla deras resurser”, säger Haglöf inför helgens tävling på Slovakia Ring.

De kom sist in i serien och ingen trodde riktigt på det svenska WTCR-teamet. Men när Volkswagens fabriksteam och systerteamet Audi haft det tungt är det Seat-bilarna från PWR som rullat snabbast.

– Vi är mest glada för att vi står på startlinjen. Men det är klart att jag också är väldigt stolt för vad vi åstadkommit. Vi är lite chockade och vi är den stora snackisen i depån, berättar Daniel Haglöf.

Det är Seat-fabriken i Barcelona som bygger tävlingsbilarna åt Volkswagen och Audi men Haglöf tycker ändå att det är överraskande att PWR-teamet hittills besegrat VW- och Audi-bilarna.

– Volkswagen kommer med alla deras resurser att utvecklas snabbt men det är roligt att vi med våra handplockade ingenjörer kan göra det så bra. Vi har inte heller nått vår fulla potential.

Daniel Haglöf i täten på Hungaroring för snart två veckor sedan. Foto: PWR Racing Team

Det PWR lyckats speciellt bra med är att snabbt utveckla bilen under träning och kval. Men när WTCR kommer till Slovakia Ring i sydvästra Slovakien körs träning och kval på en och samma dag.

– Det kan förstås vara en nackdel för oss men jag tycker ändå att vi kom fram till bra saker i Ungern senast som vi kan ha nytta utav nu. För oss är det fortfarande en vinst bara att vara på plats.

Slovakia Ring är nära sex kilometer lång och tävlingen är säsongens tredje efter premiären i Marrakech och deltävlingen i Ungern. PWR Racing är fjärde bästa team efter Münich Motorsport, Cyan Racing och BRC Hyundai. Bland förarna är spanjoren Mikel Azcona på sjätte plats och Daniel Haglöf är på 12:e plats. Nestor Girolami leder före Esteban Guerrieri och Thed Björk.