Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svenska rallyt blir av trots snöbrist

Nya rapporter bekräftar att rally-VM alltjämt kommer att köras i de värmländska skogarna. Men en del sträckor har strukits och den historiska klassen har fått ge vika för rallyts huvudklass.

Snacket har gått fram och tillbaka gällande om Svenska rallyt skulle köras 2020 på grund av den milda vintern med snöbristen som följt. Trots att väderprognosen inte ser särskilt lovande ut ger nu organisationen grönt ljus för den svenska rallyfesten.

Trots snöbristen finns det sträckor med is och snö och rallyt kommer fokusera på just de vägarna. Därför körs nu preliminärt sträckorna över 180 km rallyväg, istället för de ursprungliga 300 km. Antalet sträckor har minskat med åtta och det är Sverige som får flest sträckor strukna. För att spara på det vintriga underlaget som finns har den historiska klassen tagits bort från programmet. Klassen som forna världsmästare Petter Solberg vann i fjol med en Ford Escort MK2.

Thierry Neuville är en aggressiv förare, men som lyckades hålla sig kvar på vägen i Monte Carlo-rallyt och vann där säsongen första deltävling.Thierry Neuville är en aggressiv förare, men som lyckades hålla sig kvar på vägen i Monte Carlo-rallyt och vann där säsongen första deltävling.Thierry Neuville är en aggressiv förare, men som lyckades hålla sig kvar på vägen i Monte Carlo-rallyt och vann där säsongen första deltävling.
Thierry Neuville är en aggressiv förare, men som lyckades hålla sig kvar på vägen i Monte Carlo-rallyt och vann där säsongen första deltävling. Foto: Red Bull Content Pool Team

Svenska rallyt går av stapeln 13-16 februari och in i rallyfesten är belgaren Theirry Neuville (Hyundai) i ledning med Sebastien Ogier (Toyota) och Elfyn Evans (Toyota) på andra respektive tredje plats.