Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Oliver Solberg blev bäste svensk på sjätte plats.Oliver Solberg blev bäste svensk på sjätte plats.Oliver Solberg blev bäste svensk på sjätte plats.
Oliver Solberg blev bäste svensk på sjätte plats. Foto: Oskar Gummesson / Teknikens Värld

Svenska rallyt blir kvar i Umeå

I helgen avgjordes Svenska rallyt i Västerbotten. Men det var oklart om VM-rallyt skulle få vara kvar till nästa år. Nu har man säkrat det. 

Knappt har väl Kalle Rovanperä hunnit sluta fira helgens seger i Svenska rallyt förrän det står klart att evenemanget kommer att bli kvar i Västerbotten i åtminstone två år till. Det framgår av ett pressmeddelande från Umeå kommun, som meddelar att WRC Promoter och Rally Sweden enats om ett nytt tvåårsavtal som säkrar Sveriges och Umeås plats i VM-kalendern. 

– Vi har kämpat som bara den för att få genomföra VM-rallyt och det har varit väldigt kul att få leverera ett fantastiskt race med fina tävlingar och en riktig folkfest. Nu har vi ett avtal på plats för ytterligare två år, vilket ger oss möjlighet att få fortsätta visa upp de bästa sidorna av Umeå och norra Sverige, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Umeå kommun.

Det var i våras som det stod klart att Svenska rallyt, eller Rally Sweden som det heter numera, skulle flytta från Värmland till Västerbotten. Detta för att snötillgången varit högst osäker i de värmländska rallyskogarna och för att säkra snöföret valde man att flytta 80 mil i riktning nordost. 

Flytten tycks ha varit ett framgångsrikt drag. Så här kommenterar Simon Larkin, WRC Promoter Event Director, årets upplaga av Rally Sweden:

– Flytten norrut till Umeå har visat sig vara en rungande framgång och vi tackar Västerbottensregionen för det stöd och det varma välkomnande de har gett till mästerskapet den här veckan.