Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svenskar i tysk kraschfest

I helgen var det världspremiär för enhetsklassen Audi Sport TT Cup. Två svenskar på startlinjen, ingen klarade sig helskinnad!

Audi Sport TT Cup är efterträdare till VW Scirocco R Cup och körs i samband med DTM-race vilket borgar för stor publik. Om det var detta som inspirerade de hormonstinna ungdomarna till att puckla på varandra ska jag låta vara osagt men det small mest hela tiden. Audi får styra upp det här ofoget nu direkt!

En av de som råkade värst ut var Mikaela Åhlin-Kottulinsky som i kvalet imponerat stort med att vara femma i kvalet till båda deltävlingarna.

Men hon åkte på stryk redan i det första heatet och kom i mål som åtta. I det andra var det fråga om en ren avrättning då en förare helt sonika rammade henne och framvagnen gick sönder.

Rallycrossföraren Anton Marklund kör Audi Sport TT Cup för att lära sig mer asfalt, men även racing. Gjorde urusla kval men snygga uppkörningar. I det första heatet blev han 14:e men hade då blivit påkörd flera gånger.

I det andra gjorde Anton Marklund en magnifik uppkörning från 21:a till åttonde plats. Både Anton och Mikaela kan blanda sig i striden om pallplaceringar under säsongen, det är jag helt övertygad om.

Men den fula körningen måste stävjas.