Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: freddynordstrom.com

Svenske Freddy populärast i Euro Racecar NASCAR!

Hört talas om svenske racerföraren Freddy Nordström? Förmodligen inte men den i England boende svensken har rönt en hel del framgångar.

 I dag är han 23 år gammal men inledde sin racingkarriär redan 2005. Då i Mini Challenge där han vann sin första seger under debutåret och slutade fyra i mästerskapet.

 Karriären sedan dess har gått via mer Mini, Seat Cupra både i Spanien och England till Brittiska GT-mästerskapet där han tävlade för Lotus Sport i en Evora och blev trea 2011.

 I år har han tävlat i Euro Racecar NASCAR Touring Series. En klass där man tävlar med bilar liknade de riktiga NASCAR-bilarna, en serie som av NASCAR ses som en ”feederserie” till det stora mästerskapet på andra sidan Atlanten.

 Tävlingarna har körts i samband med DTM, GT1 och GT3 runt om i Europa.

 Freddy Nordström var inte med i den absoluta toppen men vann en omröstning bland publiken om vem som var den populäraste föraren!

 Det innebär att han nu i helgen får åka till Charlotte i USA, träffa de stora teamen, de bästa förarna, och kliva upp på scenen för att ta emot sitt pris.

 Freddy Nordström har aldrig tävlat i Sverige men säger att han gärna skulle vilja göra det. Han har följt STCC och Carrera Cup med hjälp av Viasat Motor.

 Lägg i alla fall namnet på minnet: Freddy Nordström!