Svenskracing.se

Sveriges alla racingtävlingar samlade

Bengt-Åce Gustavsson är Sveriges meste racingfotograf. Han åker på a-l-l-t! Som om inte ett trettiotal racinghelger per år räcker ska han nu samla samtliga svenska racingresultat på en sajt.

Om man inte visste att Bengt-Åce Gustavsson är helnykterist skulle man kunna tro att den här idén fötts fram under en blöt kväll i baren. Men så är alltså inte fallet.

 Det var under en racingresa (vad annars!) tillsammans med kamraten Mikael Blom som tanken föddes.

 Bengt-Åce hade en massa resultat från gamla tider han inte riktigt visste vad han skulle göra med. Mikael Blom är IT-expert.

 De bestämde sig för att samla in samtliga racingresultat i Sverige, från 1922 till dags dato. Och presentera detta på webbsidan svenskracing.se.

 Bengt-Åce fick höra talas om åtgärdspaketet ”Sociala företag” som går ut på att man startar ett projekt och får ”låna” arbetskraft från arbetsförmedlingen.

 Så skedde och nu sitter fyra damer och skriver resultat för glatta livet.

 Målet är att klara av uppgiften på två år. Redan nu är man framme vid slutet av 1960-talet men det är även nu svårigheterna börjar med många fler racingtävlingar och på 1980-talet dök flera olika långloppsserier upp.

 I alla fall ett kul uppslag och när inte Bengt-Åce och hans sambo, tillika fotograf, Hannele Björemo har upp emot 10 000 bilder att ta hand om från den gångna racinghelgen så vet de att det finns att göra.

 Bengt-Åce är nämligen lika rigid när det gäller ”alla resultat” som när han fotograferar. Alla förare ska finnas på bild. Punkt slut.