Foto: South Side Agency / © South Side Agency - Daniel

Swedish GT öppnar för gamla STCC-bilar

STCC-supportklassen Swedish GT öppnar för gamla STCC-bilar (Solution-F) inför säsongen 2017 som följd av reglementsbytet i huvudklassen.

Teknikens Värld

– Flera av 2016 års STCC-team har inte bilar enligt det nya TCR-reglementet. Därför har vi, i samråd med team och tillverkare, bestämt oss för att låta Solution-F tävla vidare inom ramen för STCC. Kommande säsong blir det därför möjligt att köra de gamla STCC-bilarna i GTA-klassen i Swedish GT, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Solution-F-bilarna kommer att tävla i snabbaste klassen GTA och få vikt för att matcha de existerande GT-bilarna, en klass som vanns av tidigare STCC-föraren Fredrik Larsson och Ingvar Mattsson in en Porsche 911 GT3 Cup i år.

– Under de senaste åren har vi försökt att köra ett strikt GT-reglemente enligt internationella förebilder, men med Solution-F tar vi ett första steg mot ett bredare utbud av bilar. Det här är ett format vi tror kan passa oss på sikt och som i framtiden kan ge utrymme för nya, spännande bilar, säger Lundin.

Swedish GT tävlar tillsammans med STCC under fem av åtta tävlingar 2017 med två tävlingar per helg med obligatoriska depåstopp. Inga detaljer har ännu släppts på vilka av de nuvarande STCC-teamen eller bilarna som ska tävla i Swedish GT nästa år.