Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: HOCH ZWEI / Juergen Tap

Teambyten i DTM och svenskrykten

En av Mercedes allra bästa DTM-förare, Jamie Green, flyttar nästa år till Audi. Jamie Green var trea i årets mästerskap. Och det spekuleras friskt om svenska förare!

Förr i tiden var transfers mellan DTM-teamen om inte förbjudet så skedde de aldrig. Det fanns en tyst överenskommelse mellan Audi, Mercedes och tidigare än så Opel att inte ”ta” förare från varandra för att inte lönerna skulle skjuta i höjden.

 När BMW klev in i bilden bröts den överenskommelsen. De köpte helt sonika över Bruno Spengler från Mercedes och Martin Tomczyk från Audi. Spengler vann DTM för BMW i år.

Nu är alltså Jamie Green klar för Audi och det är många spekulativa rykten som flyger i luften.

Mattias Ekström är en av de som det ryktas mest om. Han har förknippats med BMW men på senare tid även Mercedes, som onekligen är i behov av en förare med stor DTM-rutin. Frågan är ju bara om Mattias vill lämna det Audi han varit trogen så många år.

Johan Kristoffersson har testat Audis DTM-bil två gånger. OM Mattias Ekström skulle överge Audiskutan skulle det naturligtvis vara till fördel för Arvikasonen. Men det är annars väl magstarkt att tro att Audi skulle ha två svenskar i föraruppsättningen.

Felix Rosenkvist har bra Mercedeskontakter, han tävlar ju för dem i Formel 3. Felix har tidigare sagt att han siktar på DTM som en väg till Formel 1. Hans goda resultat under senare delen av säsongen borde göra att Mercedes åtminstonde funderar på honom.

Tre svenskar i DTM – vilken julkaramell det vore!