Foto: Audi Communications Motorsport ### free of charge

Teamorder hindrade Ekström från seger i Moskva

Mattias Ekström ledde DTM-loppet i Moskva. Men istället för att låta svensken vinna lät Audi mästerskapsledande Mike Rockenfeller ta målflaggan istället.

Efter lördagens avbrutna kval stod tysken och mästerskapsledaren Mike Rockenfeller i pole med Ekström som tvåa. Efter en bra start för de bägge Audibilarna var ställningen intakt. Ekström som startade på de hårdare standarddäcken gick sedan in för att byta till de mjuka optionsdäcken på varv åtta.

Successivt började Ekström sedan äta in Mike Rockenfellers försprång. När det blev dags för mästerskapsledande Rockenfeller att göra sitt första depåstopp av de två obligatoriska kunde Ekström smita förbi.

Svensken fortsatte sedan att dra ifrån Rockenfeller, tiondel för tiondel. När Rockenfeller gick in för sitt andra depåbesök för att byta däck hölls Ekström kvar ute av teamet och tappade då värdefull tid.

För oss motorsportsintresserade blev det till slut löjligt när Ekström inte tilläts gå i depå trots att han hela tiden tappade tid mot Rockenfeller. Till slut fick svensken gå in för att göra sitt andra depåstopp. Då hade Rockenfeller dragit ifrån med sina nyare däck. För att visa att sin snabbhet – och antagligen att han inte var helt nöjd med teamordern – tog Ekström in rejält på tysken under de avslutande varven och slutade 1,303 sekunder bakom.

Mästerskapsställning:

Mike Rockenfeller; Audi,  94

Bruno Spengler, BMW,  67

Gary Paffett, Mercedes,  57

Christian Vietoris, Mercedes,  56

Augusto Farfus, BMW,  48

Robert Wickens, Mercedes,  45

Mattias Ekström, Audi,  38

Marco Wittman, BMW,  33

Dirk Werner, BMW,  26

Joey Hand, BMW,  26