Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Teknikens Värld-fajt i direktsänd tävling på SVT!

I helgen drar den svenska racingsäsongen igång på allvar på Ring Knutstorp. Det är STCC-premiär och Teknikens Värld finns på plats, inte bara med journalist och fotograf. Vi sitter bakom ratten också. Dubbelt upp!

Swedish GT är en av supportklasserna till årets STCC som fått ett rejält uppsving med de nya TCR-bilarna.

För den som gillar sportbilar är det Swedish GT som gäller och i anmälningslistan till helgens race finner vi både Linus Pröjtz och Oskar Krüger, båda journalister och testförare på Teknikens Värld.

Oskar Krüger tävlar mer permanent och har så gjort några år. 2017 ska han köra Swedish GT i en Ferrari 458 som ägs av Kari Mäkinen som delar på körningen med Oskar. Man är alltså två förare per bil i de två loppen per helg. Man kan köra ensam men får då göra ett depåstopp som motsvarar den tid det tar att göra ett förarbyte.

Loppen är 35 minuter plus ett varv, respektive 28 minuter plus ett varv.

Linus Pröjtz tävlar mer sporadiskt men brukar göra bra ifrån sig när han får chansen. Han ger sig hän med hull och hår så vi brukar inte räkna med någon större aktivitet av Linus på redaktionen veckan innan start.

Linus ska köra en Porsche Cayman GT4 tillsammans med ingen mindre än Philip Morin som slog igenom på allvar i fjol vid STCC-tävlingen på Solvalla. Philip ska i år köra Porsche Mobil 1 Supercup som körs i samband med Formel 1-VM.

När tillfälle ges kommer han dock att köra i den svenska Carrera Cup-serien och nu i helgen även i Swedish GT.

Det blir en riktig värdemätare för Linus Pröjtz att mäta sig mot ett av våra största racinghopp för framtiden. Vid ett test för några veckor sedan avslöjades inga exakta tider men Pröjtz hängde med bra har vi fått berättat för oss.

För er som inte är på plats går det bra att bänka sig framför teven klockan 15.15 på lördag, då sänder SVT Swedish GT direkt.

Vi önskar våra grabbar lycka till och kör för guds skull inte på varandra!

Linus Pröjtz (till vänster) kör Porsche Cayman GT4 i Swedish GT på Ring Knutstorp i helgen där han möter arbetskollegan Oskar Krüger som kör Ferrari 458.