Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110306-frodin vasaloppet110306-frodin vasaloppet110306-frodin vasaloppet
110306-frodin vasaloppet

Teknikens Värld i Gustav Vasas spår

Att det är helg betyder inte att Teknikens Världs testlag står stilla. Tvärtom tas det väldigt djupa tag – med stavarna.

Det är svårt att tro det, men vår chefredaktör Daniel Frodin är en stor skidentusiast. Morgon efter morgon har vi fått vänta på hans ankomst då det har prioriterats skidåkning.

I helgen var det upp till bevis.

Vasaloppet.

När vi slutligen får tag på en sliten Daniel Frodin visar det sig att han klarat av Vasaloppet på 6,01,49 timmar vilket var 22 minuter snabbare än i fjol men något långsammare än målsättningen på under sex timmar.

– Dåligt fäste mumlar han, men vi vill inte lyssna på några ursäkter.

Vi lär få vänta på Frodin fler morgnar nästa vinter.

Även Edward Sandström, vår tävlingsåkande testförare, fanns med i startfältet och tog sig i mål på tiden 6,03,55 timmar. Edward rankades högre än Daniel Frodin och fick starta i tredje startgrupp, Frodin placerades i fjärde.

Rickard Rydell är ett annat känt motornamn som tog sig fram till Mora på 7,00,47 timmar och om han inte hade brutit handleden tidigare i vinter hade även Mattias Ekström kört Vasaloppet.

Vann Vasaloppet gjorde för övrigt Jörgen Brink. Detta efter en enorm spurtfinish och det var andra året i rad han segrade.