Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Thed Björk åter till Cyan Racing – kör nya Lynk & Co 03 TCR

Efter att i år ha varit utlånad till Yvan Muller Racing i WTCR återvänder Thed Björk ”hem” till Cyan Racing, före detta Polestar. Men nu gäller det inte Volvo utan Thed leder Lynk & Cos motorsportsatsning.

Lynk & Co Cyan Racing ger sig in i WTCR där de får mäta sina krafter mot Audi, Alfa Romeo, Honda, Hyundai, Peugeot, Seat och Volkswagen.

Thed Björk vann VM i WTCC 2017 för Cyan Racing, då i en Volvo S60. I år har han kört Hyundai i20 N för Yvan Muller Racing och har fortfarande chansen att ta titeln. Han ligger tvåa, sju poäng efter Gabriele Tarquini, även han i Hyundai men i ett annat team. Serien har sedan den bytte tävlingsbilar till i år inte officiell VM-status men alla räknar det som VM i alla fall.

– Detta blir min sjunde säsong för Cyan Racing/Polestar och det ska bli oerhört spännande att jobba med Lynk & Co och samtidigt utveckla deras högprestandabilar, säger Thed Björk från Japan där satsningen presenterades.

Två deltävlingar (sex heat) återstår av årets WTCR, nästa drabbning är just i Japan om en vecka.

Det är inte officiellt vilka Theds teamkamrater blir men en talesman för teamet säger att det blir fler än två. Får vi se ett fyrbilsteam från Lynk & Co Cyan Racing, och finns där plats för ytterligare svenskar?

Spännande!

Bilen Thed ska ratta är helt nyutvecklade Lynk & Co 03 TCR som vi ser på bilder här. Racerbilen kommer att ha ett gatlegalt syskon med 500 hästkrafter som i dag har presenterats parallellt med TCR-bilen.