Foto: WTCR

Thed Björk bra med i WTCR

Regerande världsmästaren Thed Björk fick en bra start på sin racingsäsong. Han placerade sig som tvåa, trea och femma i de tre heaten av WTCR i Marocko.

Det som tidigare hette WTCC heter nu WTCR och klassen har bytt bilar till TCR, samma slags bilar som körs i vårt svenska STCC.

Då Volvo inte har någon bil att tävla med i denna klass har Polestar lånat ut Thed Björk för en säsong och han tävlar för och med Yvan Muller och kör Hyundai i30 N TCR.

Det gör även Gabriele Tarquini, men för BRC Racing Team, och han vann två av helgens heat.

I det första skuggades han loppet igenom av Thed Björk som aldrig hittade någon lucka att köra om på.

Andra heatet kördes med omvänd startordning och där blev det en femte plats för Thed Björk. Jean-Karl Vernay i en Audi RS3 LMS segrade. Tarquini tvingades bryta.

I det tredje av helgens heat hade Thed Björk en ny andraplats på gång när hans bil plötsligt tappade fart och han passerades av Yvan Muller. Efter målgång berättade Thed Björk att han av misstag slagit av strömmen till sin bil. Han tog till slut tredjeplats i mål efter Tarquini och Muller.

WTCR har ett krångligt poängsystem med olika mycket poäng i de tre heaten. Segraren får dock alltid sju poäng mer än tvåan. Det gör att Gabriele Tarquini trots att han bröt ett heat leder totalt med 62 poäng före Thed Björk med 51 poäng.