Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Thed Björk fortsätter för Cyan Racing i WTCR

Svenske racerföraren Thed Björk har kritat på för ytterligare en säsong i Lynk & Co Cyan Racing och World Touring Car Cup.

I fjol deltog Lynk & Co Cyan Racing med fyra förare och fyra bilar i World Touring Car Cup, WTCR. Det slutade med Yvan Muller på tredje plats, Thed Björk på fjärde plats, Yann Ehrlacher på nionde plats och Andy Priaulx på 18:e plats. Tillsammans lyckades de bärga hem guldet till teamet.

Till nästa säsong är föraruppsättningen intakt till tre fjärdedelar sedan det står klart att Thed Björk stannar kvar hos Lynk & Co Cyan Racing medan Andy Priaulx lämnar.

LÄS MER: Thed Björk gör inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Till höger halva Cyan Racings föraruppsättning i fjol – Yvan Muller och Thed Björk.Till höger halva Cyan Racings föraruppsättning i fjol – Yvan Muller och Thed Björk.Till höger halva Cyan Racings föraruppsättning i fjol – Yvan Muller och Thed Björk.
Till höger halva Cyan Racings föraruppsättning i fjol – Yvan Muller och Thed Björk. Foto: Patrik Lindgren

– Thed och Andy är utan tvekan två av de bästa touring car-förarna i världen. Medan vi är glada över att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Thed, är vi naturligtvis ledsna att se Andy gå. Vi respekterar dock hans beslut fullt ut och vi kommer att hålla kontakten med honom framöver. Vi har inlett vårt arbete med att hitta en ny förare för kommande säsongen, säger Christian Dahl, grundare av och vd för Cyan Racing.

– Att vinna teamtiteln är fortfarande huvudmålet för säsong 2020 och mitt personliga mål är så klart att avancera i förarmästerskap, att återigen kämpa om titeln, säger Thed Björk som 2017 blev världsmästare i en Volvo S60 med Polestar Cyan Racing. På den tiden hette mästerskapet WTCC.

Kommande WTCR-säsong drar igång med tävling på Salzburgring helgen den 12-13 september.