Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Red Bull Content Pool Team

Thierry Neuville mot seger i Rally Sweden

Thierry Neville, Hyundai, håller alltjämt ett fast grepp om Rally Sweden efter lördagens sträckor. Och nu återstår bara en kort etapp innan målgång på söndagen.

Neuville ledde Rally Sweden förra året men åkte av på sista sträckan och tvingades bryta. Så illa skall det väl inte gå i år, men man vet aldrig. Fem mil återstår. Belgaren har 22,7 sekunders ledning.

Läs också: Så var Rally Swedens första dag

Craig Breen har susat fram i sin Citroën till en andraplats vilket förvånar de flesta, men så är det. Andreas Mikkelsen ligger trea i sin Hyundai.

Ott Tänak körde fort i sin Toyota men tappade en minut efter en incident med Kris Meeke i en Citroën. Estländaren försökte passera irländaren, som hade motorproblem, på en sträcka men det var för trångt och han fastnade i snövallen. Ska påpekas att Meeke höll undan så gott det gick.

Tänak ligger nu nia strax före Sébastien Ogier som tagit sig in på poängplats tack vare att Meeke försvann.

Pontus Tidemand har det förvånansvärt svårt mot japanen Takamoto Katsuta i WRC2. Katsuta kör för Toyota Gazoo Racing men i en Ford Fiesta eftersom japanerna inte har en bil för klassen. Han leder nu 12,2 sekunder före Tidemand som måste klappa till med en kanontid i sin Skoda Fabia på söndag morgon för att komma ifatt och förbi.

En tävling är redan avgjord och det är den historiska delen där Kenneth Thomasson vann i en 323 Turbo 4X4 före Petter Solberg, Ford Escort RS 1800. För Solbergs del var tävlingen en födelsedagspresent till fru Pernilla som agerade kartläsare.