Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mediaempire

Tidigare STCC-mästare dömd för doping

STCC 2012-mästaren Johan Kristoffersson har dömts för doping efter att ha tagit en steroid-substans inför en deltävling i rallycross-VM tidigare i år.

– Det är inte roligt förstås. Samtidigt är det skönt att få det ur världen. Det har varit jobbigt med alla turer fram och tillbaka. Väldigt psykiskt påfrestande, säger Johan Kristoffersson till nwt.se.

Kristofferssons pappa Tommy Kristoffersson berättar att hans son hade ansiktsförlamning inför rallycrosstävlingen i Belgien och fick kortisonpreparatet Prednisolon, ett preparat förbjudet av internationella bilsportförbundet FIA.

– Det fanns inget annat val än att ge Johan medicinen. Misstaget var att vi inte anmälde det till FIA och sökte dispens, då hade vi fått det, säger Tommy Kristoffersson.

25-åringen blev diskvalificerad från tävlingen i Belgien, tappade alla poäng och prispengar han tog den helgen samt fick en varning. Resultatet kunde dock blivit mycket värre då Kristoffersson först stod inför en avstängning i två år.

– Klart vi var rädda för det, det hade varit katastrof, säger Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson tog hem STCC-titeln 2012 för Volkswagen och Superstars-titeln för Audi samma år innan han började tävla i rallycross 2013.