Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tierp Arena
Tierp Arena
Tierp Arena
Tierp Arena

Tierp Arena blir syskon med Sturup Raceway

Tierp Arena gick i konkurs i höstas. Nu har Kronofogden via exekutiv auktion hittat en ny ägare, nämligen samma företag som äger Sturup Raceway.

I maj 2011 invigdes Tierp Arena, en och en halv timmes bilväg norr om Stockholm. Denna Sveriges nya motorsportstadion skulle inte bara vara värd för STCC och TTA, utan också högoktaniga dragracetävlingar eftersom Tierp Arena med sin betongbana då rankades som Europas främsta.

Trots alla förutsättningar fungerade det inte som tänkt och i oktober 2013 gick Tierp Arena i konkurs. Kronofogden lade ut arenan till exekutiv auktion och under onsdagen godkände myndigheten ett bud på 20 miljoner kronor, långt under de 37 miljoner kronor som Tierp Arena värderats till.

Ny ägare är Sånna Förvaltning AB som sedan 2009 driver Sturup Raceway. Så kunskapen för hur man driver en motorsportstadion finns hos nya ägaren som även bedriver hotell- och konferensverksamhet på andra ställen i landet.

Målsättningen är att få igång Tierp Arena igen och göra den till en slagkraftig multiarena inom motorsport. De nya ägarna siktar på att hålla tävlingar i dragracing redan i sommar och kanske, kanske STCC kan vara aktuellt igen då race 6 säsong 2014 ännu inte är fastställt var det ska köras.