Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Colin McMaster

Timmy Hansen bäste svensk i rallycross-VM

Sju svenskar på plats vid rallycross-VM i Tyskland. Fyra gick till finalpassen men ingen kunde rå på suveräne norrmannen Petter Solberg som vann i Citroën DS3.

I första semifinalen hade P-G Andersson, Volkswagen Polo, chansen att ta sig till final men i ett överilat ögonblick körde han in i Liam Doran, Citroën DS3, och dagen var förstörd.

Andra semin hade tre svenskar men de stred hårt inbördes vilket drabbade Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo, värst och han hamnade utanför finalen.

Finalen blev en defilering av Petter Solberg som vann före Reinis Nitiss, Ford Fiesta. Återigen körde svenskarna på varandra. Nu var det Robin Larsson, Audi S1, som försökte överta Timmy Hansen, Peugeot 208, vilket slutade i att han snurrade och blev femma.

Timmy Hansen tog sig emellertid i mål som trea och därmed bäste svensk.

Edward Sandström, Audi S1, slutade trettonde och var därmed närmast att gå till finalpasset. En dålig start i en av heatomgångarna förstörde allt. Eddie vikarierade för Mattias Ekström som fått order av Audi om att koncentrera sig på DTM.

Alx Danielsson var inte i närheten av finalerna men tog i alla fall sina första VM-poäng med en sextondeplats.

Anton Marklund, Audi S1, var i finalform men en uteslutning för tuff körning i heatomgång två gjorde att han inte hade möjlighet till final.

 

Foto: IMG/McKlein / Worldwide Copyright: McKlein