Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110208-timmy-hansen110208-timmy-hansen110208-timmy-hansen
110208-timmy-hansen Foto: xpb.cc / XPBCC

Timmy Hansen bland de tolv mest lovande i världen!

Svenske racingföraren Timmy Hansen har utsetts till en av de tolv mest lovande förartalangerna i världen! Han kommer nu att få utbildning av internationella bilsportförbundet (FIA) under ett år.

Av 18 utvalda fick tolv plats i FIA Institute Young Driver Excellence Academy. Dessa tolv kommer nu att drillas i inte bara körning utan även att ta hand om media och att bli bra förebilder för sin sport.

Timmy Hansen har i år kört Formula BMW i Tyskland och siktar nästa år på en europaserie i formelracing. Det är en stor möjlighet som öppnas för Tommy Hansen. De tolv förarna, som kommer både från racing och rally, kommer att vara heta på marknaden.

Av de tolv platserna var redan en vikt per världsdel vilket gör Tommy Hansens prestation än tyngre. De tolv förarna drillades under tre dagar i Österrike under ledning av bland andra förre Formel 1-föraren Alex Wurz och rallykartläsaren Robert Reid, som var co-driver åt Richard Burns. Förarna skall träffas sex gånger under det kommande året. Även norrmannen Andreas Mikkelsen återfinns bland de utvalda.

De 12 utvalda är:

Kevin Abbring, 21 år, Holland

Paul-Loup Chatin, 19, Frankrike

Albert Costa, 20, Spanien

Alon Day, 19, Israel

Philipp Eng, 20, Österrike

Robin Frijns, 19, Holland

Timmy Hansen, 18, Sverige

Egon Kaur, 23, Estland

Andreas Mikkelsen, 21, Norge

Alexander Rossi, 19, USA

Richie Stanaway, 19, Nya Zeeland

Stoffel Vandoorne, 18, Belgien