Foto: Hansen Motorsport

Timmy Hansen kör rallycross-EM

Timmy Hansen har brutit med sitt team i Formel Renault 2,0 och provar nu på lite andra alternativ för att se var vingarna bär.

Under flera år har den unge KAK-förarens fokus legat på formelbilsracing, men som äldste son till flerfaldige Europamästaren i rallycross Kenneth Hansen, har Timmy följt rallycrossen på nära håll. 

– Jag älskar att köra bil, ler Timmy stort, och att nu få möjligheten att tävla i en SuperCar i rallycross-EM i Finland, Kouvala, till helgen är stort. 

Det blir förstås i en Citroën DS3 som Timmy debuterar i EM, fattas bara annat med tanke på att Hansen Motorsport driver Citroëns satsning i rallycross. Sedan en tid tillbaka har Timmy valt att bryta med sitt formelbilsteam då varken resultat eller seriösa förslag på förbättringar stod att finna. 

– Klart att jag är besviken, säger Timmy, kanske mest på mig själv som lät mig tro på stora ord och bortförklaringar. 

– Men, jag är inte den som ger upp. Sedan jag bröt med formelbilsteamet har andra inspirerande och intressanta vägar uppenbarat sig. Exempelvis hade jag en rolig helg i Porsche Cup Sverige med Kristoffersson Motorsport. Och nu detta med rallycross i den mest potenta bil jag någonsin kört. 550 hästkrafter! 

Rallycrossen kan vara på väg mot en av de största förändringarna i sportens historia då en stor promotor och TV-rättighetsaktör förhandlar med FIA.  

Kanske är det här Timmy Hansens framtida karriär finns? Yngste sonen i familjen Hansen, Kevin, tävlar redan i den nya juniorklassen JRX.