Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070702-timmy-hansen070702-timmy-hansen070702-timmy-hansen
070702-timmy-hansen

Timmy Hansen vann Viking Trophy i Norge!

Timmy Hansen tog sin första och största seger på den internationella arenan när han med stor övertygelse vann Viking Trophy, en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom kartingvärlden, på Rudskogen i Norge.

- Det är helt vilt, jublar Timmy. Jag är så glad så glad! Det här var mitt mest underbara ögonblick hittills i min karriär. 

 Timmy vann för-finalen och med pole position i finalen hade han bästa tänkbara utgångsläge inför finalen. När starten gick tappade han dessvärre direkt ett antal platser när bakomvarande förare tryckte på alltför hårt. Han var nere ändå på sjunde plats.

 - Jag visste att jag hade en bra kart och bra tempo, berättar Timmy. Ett tag trodde jag nästan att det var kört, men så plockade jag några platser och var uppe som tvåa. Ledaren, norrmannen Daniel Jensen, hade då redan ryckte till sig ett stort försprång, men jag tänkte att det ska gå. Jag bara hukade mig och körde allt vad jag orkade.

 Timmy var snabb och jobbade sig allt närmare ända tills han efter 15 av de 21 varven var ikapp. Han gjorde då en smart och överraskande manöver och lyckades knipa ledningen. Resterande varven drog han ifrån och tog en solklar seger.

 Dansken Bo Sörensen blev tvåa och svensken Felix Fröjd kom in som trea.

 Det blev ingen dålig utdelning för familjen Hansen den här helgen. Medan Timmy körde karting i Norge var pappa Kenneth Hansen och körde rallycross i den svenska EM-deltävlingen i Höljes. Kenneth blev fyra i A-finalen och tog tillbaka EM-ledningen.

 - Fira? Självklart, skrattar Timmy! En god middag och en lång härlig sovmorgon imorgon måndag. Det är ju faktiskt sommarlov!