Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tina Thörner om åren med McRae: Jag var aldrig rädd

INTERVJU. När Colin McRae bad Tina Thörner sitta i högerstolen och guida honom i Dakarrallyt var svaret givet. ”Colin körde alltid nära gränsen men han slarvade aldrig och jag var aldrig rädd när han körde.” McRae omkom i en helikopterolycka 2007 och i sin bok ”Livet i hundraåttio” berättar Tina om deras långa vänskap och på vilket sätt Colin var en unik förare – och människa.

Colin McRae och Tina Thörner var på väg mot seger i Dakarrallyt 2005 när de kraschade svårt. Tina berättar in sin nya bok ”Livet i hundraåttio” om hur hon vaknade till i bilvraket och lyckades rädda både sig och Colin innan bilen fattade eld.

– Colin hade berättat för mig att det han fruktade allra mest var att brinna upp. Jag förstod att bilen skulle kunna börja brinna och vi behövde ta oss ut snabbt.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.