Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: AhlgrenGraphicsSweden - AhlgrenGraphics.com

Titelfighten hettar upp i nedtyngt STCC

Titelfighten i STCC börjar hetta upp med Kanonloppet på Karlskoga-banan i helgen där den första av tre kvarvarande tävlingar körs, samtidigt som straffvikterna börjar gälla.

Regerande mästaren och Volvo Polestar Racing-föraren Thed Björk har lett mästerskapet sedan första tävlingen för året i Skövde, men de andra närmar sig och teamkollega Fredrik Ekblom är bara nio poäng bakom.

– Jag kämpar på som vanligt och kommer fortsatt fokusera på att ta in på mästerskapsledningen. Karlskoga-banan är en av mina absoluta favoriter och vi kommer ha en bra fight, säger Ekblom.

Björk kommer att bära 30 kilos straffvikt jämfört med Ekbloms 20 kilo, men den trefaldiga mästaren är inte orolig.

– Det finns inte så mycket att säga om de ändrade reglerna. Jag är här för att leverera och segra. Jag kommer fokusera på min uppgift och jag är i det bästa möjliga teamet som är redo för allt. Jag går som vanligt all in för seger, säger Björk.

En annan förare som tar in på Björk är BMW-esset Fredrik Larsson som såg ut att vara på väg mot sin tredje seger för året på Falkenbergs Motorbana innan han straffades för en kontroversiell krasch med mästerskapsledaren. Larsson är 20 poäng bakom Björk inför Karlskoga och kommer också att bära 30 kilos straffvikt.

– I Falkenberg visade vi att det kan svänga snabbt så det gäller att vara alert. Vi har definitivt farten för att slåss med Volvo vilket vi också gör nu. I Karlskoga är det hemmaplan för både Thed och Fredrik Ekblom men jag känner mig ganska lugn. Det viktigaste är att inte ha några nollade race och samla mycket poäng så vi kan hålla fighten levande fram tills finalen, säger Larsson.

Richard Göransson kämpade i toppen i Falkenberg men är hela 80 poäng bakom mästerskapsledaren efter en tung start på säsongen. Saab-föraren anser precis som Björk och Ekblom Karlskoga som sin hemmabana och ska inte räknas bort från segerstriden.

Tidsschemat för STCC-helgen i Karlskoga har ändrats där kvalpassen är flyttade till lördag, med bara två testpass kvar på fredagen. Första tävlingen för helgen börjar 14:05 på lördag och sänds live på www.svtplay.se.

Tidsschema

Fredag 14/8

14:55–15:25 Test 1

17:25–17:55 Test 2

Lördag 15/8

09:25–09:40 Q1

09:45–10:05 Q2

14:05–14:30 Race 1

16:15–16:40 Race 2

Straffvikter Karlskoga

30 kg – Thed Björk

30 kg – Fredrik Larsson

30 kg – Richard Göransson

20 kg – Fredrik Ekblom

10 kg – Carl Philip Bernadotte