Tom Blomqvist tävlar i Formel E för BMW

En provkörning nyligen ledde till att BMW har beslutat att Tom Blomqvist får en plats i nästa Formel E-säsong.

Tom Blomqvist, son till svenska rallyesset Stig Blomqvist, får fortsatt förtroende hos BMW. Om det blir ännu en säsong bakom ratten i BMW M4 DTM i det tyska standardvagnsmästerskapet (DTM) återstår att se, däremot är det klart att han kommande Formel E-säsong, som startar i Hong Kong den 2 december, ska ratta en av bilarna. Han blir en av två förare i Andretti-stallet. Tom Blomqvist ersätter holländaren Robin Frijns medan portugisen Antonio Felix da Costa blir kvar.

Förra månaden provkörde Tom Blomqvist en av Andretti-bilarna och det gick så pass bra att BMW nu tagit beslutet att låta honom fortsätta. BMW kommer från och med kommande säsong gå in som fabriksteam, med just Andretti som samarbetspartner.

Tom Blomqvist, som inte är svensk utan britt, har kört i DTM de tre senaste åren. 23-åringen har tagit en vinst på 54 starter. Dessförinnan har han kört mycket formelbilsracing med bland annat Formel 3 och Formel Renault. 2010 vann han sistnämnda mästerskapet.

Redan 2009 uppmärksammade Teknikens Värld Tom Blomqvist och hans talang genom att som jurymedlem vara med och ge honom Ronnie Peterson Trophy.