Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080205-rustad-stcc080205-rustad-stcc080205-rustad-stcc
080205-rustad-stcc

Tommy Rustad i Volvos STCC-team 2008

Efter flera månaders spekulerande är det nu klart att norske racerföraren Tommy Rustad blir parhäst med Robert Dahlgren i Volvos C30 STCC-team 2008.

När Volvo Personbilar Sverige och Polestar Racing kommer till start med två helt nya bilar, Volvo C30, till 2008 års STCC-säsong blir det med tydliga gröna förtecken. Bilarna kommer att köras på bioetanol, E85-bränsle, ett miljöbränsle som Volvo använde under fjolårets STCC-tävlingar och som visade sig mycket effektivt även för biltävlingar.

Några gröna förare blir det dock inte tal om i årets säsong, tvärtom. Den, även för svensk publik, välkände och mycket välmeriterade norske föraren Tommy Rustad med både STCC- och BTCC-mästartitel i bagaget, har skrivit avtal med Volvo och Polestar Racing.

Att köra Volvo är inget nytt för Tommy Rustad.

- Efter go-cart karriären blev det ett antal fantastiska år med Volvo i rallycross, med inte mindre än 48 segrar. Jag blev sex gånger norsk mästare i Volvo och en gång nordisk mästare, säger Tommy Rustad.

Avtalet innebär att Alexander Storckenfeldt står utan kontrakt och det gör även Jens Edman som ansågs vara en av huvudkanditaterna till platsen hos Volvo.