Foto: Getty Images

Toro Rosso byter föraruppsättning till 2012

Trots att Sebastien Buemi och Jaime Alguersuari har gjort helt acceptabelt ifrån sig under den gångna Formel 1-säsongen väljer Toro Rosso att byta ut bägge sina förare till nästa år. En australiensare och en fransos tar över.

När Red Bull tog över Minardi-stallet och döpte om det till Toro Rosso 2006 var det uttalade syftet att hjälpa in unga talanger i Formel 1. De två förare som kört för stallet sedan 2009, Sebastien Buemi och Jaime Alguersuari, är förvisso fortfarande unga, men man har ändå beslutat sig för att byta ut föraruppsättningen inför 2012 års säsong. Trots att Buemi och Alguersuari under både årets säsong och tidigare år tagit ett flertal poängplatser resonerar stallet att det har blivit dags att låta nya talanger få chansen. 

 Nästa års föraruppsättning hos Toro Rosso består istället av austrliensaren Daniel Ricciardo och fransosen Jean-Eric Vergne, som båda vid tidigare tillfällen testat för teamet. Ricciardo har, förutom att tidigare varit Toro Rossos officiella testförare, under årets säsong kört elva lopp för HRT-stallet. Vergne har bland annat testat för Toro Rosso i samband med Young Driver Test i Abu Dhabi tidigare i år. Båda förarna är dessutom tidigare mästare i den brittiska Formel 3-serien. Vergne blir också den tredje fransmannen i Formel 1 säsongen 2012, tillsammans med Charles Pic i Marussia och Romain Grosjean i Lotus.

 Vad som händer med Sebastien Buemi och Jaime Alguersuari till nästa säsong är i dagsläget oklart, men redan i nuläget, trots att säsongen börjar först i mars, är de lediga förarsitsarna en klar bristvara.