Toyota Corolla till BTCC

Modellen Corolla är tillbaka i saluhallarna och kommer snart även till tävlingsbanorna. Toyotan är klar för det brittiska touringmästerskapet BTCC. 

Toyotas modell Corolla har gjort comeback i de Europeiska saluhallarna, till mångas förtjusning. Nu är det även klart att modellen i fråga är aktuell som tävlingsbil.

Det är Speedworks Motorsport som ska köra bilen i det brittiska touringmästerskapet BTCC. Det med uppbackning från brittiska Toyota och byter därmed namn till Team Toyota GB.

Speedworks Motorsport har kammat hem både konstruktör- och förartitlarna i privatserien i BTCC de två senaste säsongerna. Team Toyota GB kommer bara att ställa upp med en bil nästa år men tar sikte på två bilar till säsongen 2020.

Toyota har kört i BTCC tidigare och vann åren 1982, 1986 och 1987, och det just med modellen Corolla. Vinnarbilen från 1987 ser du i klippet nedan.

Hur nya Toyota Corolla ter sig på tävlingsbanan återstår att se, hur den är på vägen vet vi på Teknikens Värld redan – läs vår provkörning nummer 25/2018 som ligger ute nu. Här kan du läsa

 en snabbis från vår utsände.

https://youtu.be/Sl6Jec_ukpU