Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Toyota GT 86 CS-V3Toyota GT 86 CS-V3Toyota GT 86 CS-V3
Toyota GT 86 CS-V3

Toyota GT 86 ska bli rallybil

Toyotas busbil GT 86 finns redan i ett utförande för långloppsracing. Nu finns det planer på att göra om den till rallybil för att deltaga i Internationella Bilsportförbundets nya rallyklass R3C.

Toyota GT 86 vann Teknikens Världs Stora Bilpris 2013 av många anledningar. En stor del av vinsten ligger i det ypperliga chassit som Toyota (och Subaru) har trollat fram. Därför har bilen också rönt stor uppmärksamhet världen över sedan lanseringen och den har till och med bildat en helt egen långloppsserie i Tyskland – TMG GT 86 Cup. Där kör man med CS-V3-versionen som av TMG har optimerats för bankörning.

Nu rapporteras det att TMG, Toyota Motorsport GmbH i Köln, har planer på att ta GT 86 in i en helt annan motorsportgenre, nämligen rallysporten.

 Som bas ska GT 86 CS-V3 användas. Bilen anpassas till FIA:s nya R3C-klass där endast tvåhjulsdrivna bilar utan överladdning och motorvolym mellan 1,6 och 2,0 liter samt maxvikt på 1080 kilo får deltaga. Bland annat kommer GT 86 att få en sexväxlad sekventiell låda.

 Tanken är att GT 86 i rallyversion ska finnas tillgänglig för privatteam från och med rallysäsong 2015. Exakta detaljer eller hur mycket den kommer att kosta får vi reda på inom den närmaste framtiden. Räkna med en prisvärd tävlingsbil, precis vad som gjort GT 86 CS-V3 så populär.

Det har tidigare snackats om en comeback för Toyota i WRC-sammanhang. Det kan fortfarande vara aktuellt, men det lär dröja några år.