Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DPPI Media / Frederic Le Floch / DPPI

Tre nya biltillverkare till WTCC

Enligt WTCC-chefen Francois Ribeiro är tre nya biltillverkare på väg till mästerskapet där en av dem kan ansluta redan nästa säsong.

Representanter från Kia är rapporterade att ha varit på plats under WTCC-tävlingen i Slovakien förra veckan och Volvo Polestar Racing har tidigare pekats ut att vara på väg in i mästerskapet.

– Jag kan bekräfta att intresset finns där. Vi har minst tre biltillverkare som jobbar på ett WTCC-program, men beslutstiderna i bilindustrin är inte korta, säger Ribeiro.

I dag tävlar Citroën, Honda och Lada med officiella satsningar i WTCC medan Chevrolet är representerade av tidigare fabriksteamet RML.

Faktumet att regerande mästarna Citroën är totalt överlägsna i dagens mästerskap menar Ribeiro inte är avskräckande för de nya biltillverkarna.

– Alla vet nivån som är i dag och att om man ska konkurrera med Citroën så måste man göra allt rätt, inte bara budget men även organisation, tidslinje och planering. Det skulle vara enkelt att säga att Citroëns dominans skrämmer bort andra biltillverkare, men så är inte fallet. De har fått ihop den bästa bilen, de bästa förarna, det bästa teamet och driftsäkerheten, säger Ribeiro.