Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: hochzwei / Juergen Tap / Hoch Zwei

Tre svenskar i DTM 2015?

Om vi har tur kan vi få tre svenskar på startlinjen i DTM nästa år med Mattias Ekström hos Audi, Felix Rosenqvist hos Mercedes och Tom Blomqvist hos BMW.

Blomqvist, som är född i England men har svenska rallylegenden Stig Blomqvist som pappa, genomförde nyligen ett test för BMW.

– Jag tycker jag gjorde rätt bra framsteg. I början tog det lite tid för mig att vänja mig vid bilen. Jag har kört F3 i år där bilen är rätt lätt och har inte servostyrning. Så den största utmaningen var att vänja sig vid vikten och servostyrningen i BMW M4 DTM-bilen. Men efter en del tid på banan så har jag lärt mig att köra den och jag hade riktigt kul, säger Blomqvist.

Rosenqvist körde ett test för Mercedes i förra veckan, för andra året i rad, och är en av fem förare som utvärderas för en eventuell DTM-styrning. Hos BMW finns det bara en plats ledig till 2015-säsongen och Blomqvist är en av sju förare som utvärderas.

Ekström har tävlat för Audi i DTM sedan 2001 och gjorde en av sina starkaste säsonger på länge i år med andraplatsen i mästerskapet som Audis enda segrande förare. Men Ekström pratade redan inför fjolårssäsongen om att han överväger andra möjligheter och Audi har ännu inte bekräftat någon förare för 2015.

Däremot var Ekström var på plats och körde för Audi under förra veckans DTM-test, en indikation om en fortsättning i DTM 2015.