Foto: LAT Photographic.Tel: +44(0)20 8267 3000.email: la

Tre svenskar i GP2-test!

I förra veckan berättade vi att Felix Rosenqvist ska köra veckans GP2-test på Yas Marina i Abu Dhabi. Men han får sällskap av ytterligare två svenska förare!

Felix Rosenqvist har en strålande Formel 3-säsong i ryggen. Europamästare och seger i klassikern Macau Grand Prix för andra året i rad. Nu får han testa GP2 för dels Status Grand Prix och dels sitt nuvarande stall, Prema Motorsport, som tar steget upp till GP2 2016.

Skåningen Gustav Malja har redan fått prova på GP2. Vid helgens tävling på Yas Marina i samband med Formel 1, slutade han sextonde i huvudracet. Sprintracet avbröts efter en startkrasch.

Malja kör alla tre testdagarna, onsdag och torsdag för Arden International och fredag för Status Grand Prix.

Gustav Malja Foto: LAT Photographic.Tel: +44(0)20 8267 3000.email: la

En annan skåning, Jimmy Eriksson, får även han tre testdagar i GP2-testet. På onsdag för Trident, därefter två dagar för Arden International.

Jimmy Eriksson var också i farten på Yas Marina i helgen och blev trea respektive femma i de två GP3-racen, ett mästerskap där han slutade femma totalt.

Det var länge sedan Sverige hade det så väl förspänt i internationell formelbilsracing och Marcus Ericssons Formel 1-körning har förstås varit en bidragande orsak.

Jimmy Eriksson