Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Peo Kjellström

Trippel för Johan Kristoffersson

Johan Kristoffersson verkar få en svettig racingsäsong. Inte nog med STCC och V8 Superstars, i helgen kör han även Porsche Carrera Cup och det kan bli en fortsättning även på det.

När jag intervjuade Johan Kristoffersson tidigare sa han att nu när det blir hel säsong i STCC med Volkswagen Scirocco så blir det storsatsning på det.

 Det gick sådär med det uttalandet. När chansen dök upp att köra Audi S5 i V8 Superstars, som huvudsakligen körs i Italien men med några avstickare i andra länder, så tog han den och leder mästerskapet totalt efter två tävlingshelger.

 För någon dag sedan blev det klart att Johan Kristoffersson även ska köra Carrera Cup som körs tillsammans med STCC.

 Det gör han i norska teamet Procar där bröderna Petter och Christoffer Ödegaard ingår. Det är tänkt att Johan även ska fungera lite som mentor åt dessa två. I första ledet är det inte klart att det blir fler race men nyligen har det bestämts från högsta Porsche-instans att de bästa från Carrera Cup kommer att få chansen att köra den internationella Porsche Supercupen som körs tillsammans med Formel 1.

 Det är något som både Johan och pappa Tommy, chef i KMS, tycker låter väldigt intressant.

 Kruxet är att få tiden att räcka till och inte minst det faktum att Johan får hoppa mellan olika drivsätt. Audin har quattro, Porschen är bakhjulsdriven och Sciroccon framhjulsdriven…

 I helgen, lördag, körs första STCC-tävlingen på Mantorp och då är det debut för Johan i två av klasserna.

Tillägg

Johan Kristoffersson var ytterst nära att ta storslam vid dagens kval på Mantorp Park.

 Johan tog enkelt pole position i Carrera Cup och var sedan snabbast i Q1 i STCC-kvalet. Men i Q2, dit de åtta bästa gick och körde ytterligare tio minuter fick Johan Kristoffersson se sig slagen av märkeskamraten i VW-stallet, Johan Sturesson, med 0,027 sek.

 Regerande mästaren Rickard Rydell startar trea men det är ytterst jämt mellan de sju första, vilket är lika med de som kör konkurrenskraftiga bilar. Ner till sjundeplacerade Jordi Gené är det 0,621 sek.

 Kvalet gäller startordningen i första racet i morgon. Det andra heatets startordning avgörs av resultatet i det första. Omvänd startordning är borttaget till i år så den som vinner heat ett startar först i heat två.