Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Libell, Tony Welam, Mediaempire

TTA och STCC: Racingkollision!

Att STCC och TTA slåss om det mesta blev i helgen som blev i helgen  än mer fundamentalt, Det gäller banor, arrangörer, förare, publik och tv-tittare. Nu körde STCC på Sturup och TTA i Göteborg. Samtidigt.

Thed Björk, Volvo,  segrade i  TTA  i Göteborg inför 9 185 åskådare. Ledde från start till mål trots tre ”omstarter”  när säkerhetsbilen kom ut vid krascher. Kul med mycket omkörningar främst när det gällde Fredrik Ekblom och Tommy Rustad, som Thed Björk i Volvo-bilar. 

Ekblom snurrade runt tidigt efter en sammanstötning med Daniel Haglöf, Saab, men reparerade skadan med att  köra upp sig till från sista till femte plats. Även Tommy Rustad hade struligt inledningsvis men körde upp sig från elfte till sexa. 

Kul med Alx Danielsson som verkar få permanent plats i Brovallen Design i deras Citroën C5. Tvåa i mål, snabbaste kvaltid och ”glad att vara med igen!” 

På Sturup Raceway var det 3 700 åskådare som fick se Tomas Engström, Honda Civic,  och danske Michel Nykjaer, Seat Leon, som segrare i respektive lopp. Engström tog rätt enkelt hand om lopp ett. 

Med omvänd startordning i lopp två var det gröna sidan upp för dansken Nykjaer före Johan Kristofferson. Imponerade gjorde Niclas Olsson i sin privata Seat som  främst generade inhyrde Jordi Gené i KMS med att vara åtta och och sjua i  de båda loppen.

Hur pass välfyllda åskådarläktarna på de båda tävlingarna var ser du i bildgalleriet nedan.