Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daniel Ahlgren

Tufft i rallycross-SM

Tunnsått i startleden men det saknades inte dramatik i rallycross-SM som avgjordes i samma arrangemang som STCC på Ring Knutstorp.

Supercars lockade bara fem deltagare så alla var klara för final, det kördes bara om startpositioner innan finalen.

Johan Kristoffersson, VV Polo, tog starten men hamnade utanför banan. Väl inne på den igen konfronterades han med Robin Larssons Audi och det slutade med att han sköt denna framför sig tills han kom förbi.

En manöver som orsakade rabalder då det tycktes att man ska ge hänsyn till andra när man kommer så att säga utifrån banan. Å andra sidan hamnade Robin Larsson själv utanför banan i nästa kurva och när han intog banan igen torpederade han Sebastian Erikssons Ford som fick havererad hjulupphängning.

Möjligen blir det efterspel av detta men det återstår att se.

Johan Kristoffersson vann hur som komfortabelt i sin Polo före teamkamraten Ole Christian Veiby och Daniel Holten. Sebastian Eriksson hankade sig i mål som fyra med ett höger framhjul som pekade helt fel men tog viktiga poäng och leder SM inför finalen på Solvalla i början av september med fem poäng före Johan Kristoffersson.

För tre år sedan gjorde jag en intervju med Timmy Hansen. Med vid lunchbordet satt lillebror Kevin Hansen och han sa inte flaska.

I dag ser jag 16-åringen dansa på taket till sin Supercar Light-bil efter en överlägsen seger i lilla klassen och adrenalinet formligen flödar ur den nyblivne 16-åringen. Kevin Hansen kör bil som en hel karl om uttrycket tillåtes och jag lovar att vi här har en av svensk motorsports stora stjärnor. Han kan bli bättre än både pappa Kenneth och brorsan Timmy. Och mamma Susann förstås.

RallyX Supercar-final, Ring Knutstorp 23 augusti

1. Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo

2. Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo

3. Daniel Holten, Ford Fiesta

4. Sebastian Eriksson, Ford Fiesta

5. Robin Larsson, Audi A1

16-årige Kevin Hansen triumferade i Supercars Light. Foto: Daniel Ahlgren Foto: Daniel Ahlgren