Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTO 4

Tung helg för svenskarna i WTCC

Thed Björk och Rickard Rydell hade en tung helg resultatmässigt på Shanghai International Circuit under årets näst sista WTCC-tävling.

Segrade gjorde Tom Chilton i första tävlingen, en hundradel framför teamkompisen Yvan Muller, och Tiago Monteiro tog en trippelseger för Honda i andra tävlingen.

Rydell startade från sjätte plats i första tävlingen men tappade ner till 14:e plats efter att kört på regndäck på en upptorkande bana. Björk kom aldrig till start i första tävlingen på grund av elektronikproblem.

Strulet fortsatte för Rydell som var inblandad i två incidenter i andra tävlingen. Chevrolet-föraren tappade flera platser i starten efter att ha blivit snurrad av Tom Coronel, några varv senare tvingades han bryta efter att ha varit inblandad i ytterligare en incident.

Björk startade från 17:e plats och körde i mål som 15:e förare i andra tävlingen, men var trots det nöjd med insatsen under helgen.

– Jag skulle självklart velat haft ett bättre resultat. Men vi visade att vi har farten för att utmana förarna i den absoluta toppen av WTCC och det är jag stolt över. Detta var en gästtävling för oss och vi visade att vi matchar Chevrolet, Honda och de andra vad gäller prestanda. Det är vad vi tar med oss tillbaka hem till Sverige, säger Björk.

WTCC fortsätter med finalen i Macau den 17:e november.