Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tungt för svenskarna i TCR när Seat dominerade

Seat lade beslag på topp fem platser i båda TCR-tävlingarna på Sochi-banan i Ryssland medan svenskteamet WestCoast Racing och TCR-debutanten Tomas Engström hade det tungt.

De spanska flaggorna vajade högt i första tävlingen när de spanska Seat-förarna Jordi Gené och Pepe Oriola säkrade en dubbelseger. Glädjen blev inte mindre i Spanien då Seat lade beslag på platserna tre till sex med Andrea Belicchi trea, mästerskapsledare Stefano Comini fyra och ryssarna Sergery Afanasyev och Mikhail Grachev femma och sexa.

Bästa icke Seat-förare var svenskteamet WestCoast Racings Gianni Morbidelli på sjunde plats, 14 sekunder bakom segrarna.

Tidigare STCC-föraren Tomas Engström gjorde TCR-debut i helgens tävlingar och var på väg mot en topp åtta-placering när han slog ihop med nordiska kollegan Michel Nykjaer på sista varvet. Engström tappande ner till tionde plats medan Nykjaer slutade på nionde plats.

I andra tävlingen fortsatte Seat-dominansen med Comini som segrare framför Pepe Oriola. Nykjaer och Engström var nära varandra även i den här tävlingen och korsade mållinjen som sjua och åtta respektive.

För tidigare mästerskapsledaren Morbidelli blev det ridå innan tävlingen ens började på grund av turboproblem i hans Honda Civic. Ny ledare av mästerskapet är Comini på 194 poäng, Oriola är tvåa på 192 poäng och Morbidelli har tappat ner till tredje plats med 181 poäng.

TCR fortsätter den 12 juli på Red Bull Ring som ersätter den tidigare planerade tävlingen i Argentina.

Resultat Race 1 – Topp 5

1 Jordi Gené Seat León 11 varv

2 Pepe Oriola Seat León +0.598

3 Andrea Belicchi Seat León +3.445

4 Stefano Comini Seat León +8.211

5 Sergey Afanasyev Seat León +10.948

Resultat Race 2 – Topp 5

1 Stefano Comini Seat León 11 varv

2 Pepe Oriola Seat León +0.611

3 Mikhail Grachev Seat  León +3.470

4 Sergey Afanasyev Seat León +7.544

5 Jordi Gené Seat León +8.440