Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ung racertjej får 200 000 kronor i böter när personbil kom in på banan

Tyska 16-åringen Sophia Floersch var nära att under ett träningspass krascha med en suv som kommit in på banan. Hon publicerade filmen som visar incidenten, det kostar henne nästan 200 000 kronor.

https://youtu.be/Hgrha8W6-Wg

Sophia Floersch, 16 år från München, tävlar i ADAC:s Formel 4-mästerskap. Vid ett träningspass på Oschersleben nyligen var hon med om en incident som skulle få vem som helst att skaka som ett asplöv. Det var rödflagg på grund av en bil som hade kört ut i sandfållan och fastnat.

När Sophia Floersch kom ur en högerböj och drog på, dock inte med plattan i mattan eftersom det var rödflagg, i början på raksträckan som följde kurvan dök det plötsligt upp en suv som korsade banan. Livsfarligt är bara förnamnet.

I suven satt funktionärer som skulle hjälpa den strandade bilen till vänster om banan. De var så ivriga att hjälpa till att de glömde kontrollera att banan där de skulle korsa var tom.Sophia Floersch parerade dock galant och missade suven med en hårsmån.

Efter incidenten berättade Sophia Floersch att hon blev chockad, att hon inte kunde sluta gråta och att hon inte kunde lugna ner sig. Hon var glad att hennes familj fanns på plats för att agera stöd.

Incidenten för hennes del borde ha varit överspelad där och ADAC borde granska hur liknande farligheter inte ska inträffa i framtiden, men tyvärr är det inte så.

Sophia Floersch publicerade på sociala medier nämligen filmen från hennes bil som visar incidenten. Det fick ADAC att gå i taket. De började med att ge henne en initial bot på 5 000 euro, motsvarande 48 000 kronor. Boten kan komma att stiga till 20 000 euro, motsvarande drygt 192 000 kronor, och det är precis vad som ser ut att ha skett. Sophia Floersch skriver nämligen på sitt Twitter-konto att hon nu har fått 20 000 euro i böter för att ha publicerat filmen från hennes bil utan ADAC:s tillstånd.

Frågan är hur ADAC hade agerat om filmen hade visat något positivt från deras tävlingar. Förmodligen hade de bara slickat sig runt munnen…

https://twitter.com/SophiaFloersch/status/883622491490582528

Damon Hill, F1-legendaren, tror knappt det är sant.

https://twitter.com/HillF1/status/883681757584912384