Foto: DTM

Upprörda känslor efter DTM-premiären

Incidenter rörde upp känslor mellan DTM-förarna efter föregående helgs säsongsstart på Hockenheim i Tyskland.

Teknikens Värld

Audi-föraren Timo Scheider var inblandad i en incident med BMW-debutanten Antonio Felix da Costa, en incident som Scheider kallade för oacceptabel.

– Det var väldigt dumt. Det han (Felix) gjorde var inte på något sätt acceptabelt, säger Scheider till Speedweek.

BMW-föraren bromsade på sig i hårnålen under gulflagg och körde på Scheider som snurrade och tappade från en potentiell pallplats till nionde plats. Da Costa fick en drive through-bestraffning för incidenten.

– Visst händer incidenter i tävlingar, men när det är gulflagg så är det oacceptabelt. Vad skulle ha hänt om det var funktionärer på banan? Domarna borde ha ett snack med honom och jag hoppas att det öppnar hans ögon, säger Scheider.

En annan Audi-BMW-incident skedde mellan Jamie Green och Augusto Farfus, en incident som tvingade Green att bryta redan på första varvet.

– Jag plockade en hel del platser på första halvan av varvet. Jag var bakom Farfus på väg in i Mercedes Arena, han var på utsidan och jag gick på insidan. Sedan i sista sekunden så gick han åt vänster och vi slog ihop. Att flytta på sig så under inbromsning är inte schysst och det är därför jag fick skadorna på min bil, säger Green.

Svenske Audi-föraren Mattias Ekström höll sig däremot borta från incidenter i tävlingen och tog en stark andraplats.

– Att ta sig i mål på pallen är självklart en bra start på säsongen. Men vi har en del att arbeta på för att göra bilen ännu snabbare, det var tydligt att BMW speciellt var snabba. Men totalt sett är jag nöjd, säger Ekström.

DTM fortsätter den 18 maj på Oschersleben.